Jibou

Orasul Jibou este situat in partea de nord-est a judetului Salaj, pe malul stang al Somesului, la o distanta de 25 km fata de municipiul Zalau.

Acesta are in componenta urmatoarele sate: Cuceu, Husia, Rona si Var, impreuna cu acestea formand o populatie de 11.306 de locuitori si se intinde pe o suprafata totala de 64,66 km2.

Fiind un nod de cale ferata important, Jibou reprezinta pentru economia nationala un important centru de tranzit pentru marfurile transportate pe calea ferata.

Din punct de vedere al industriei, orasul Jibou s-a profilat pe ramuri ale industriei usoare, de prelucrare a lemnului, alimentara, mestesugaresti si de constructii.

Principalul punct de atractie turistica il constituie Gradina Botanica, unde se gaseste o gama variata de specii  de plante provenite din toate colturile lumii. Pe langa acest complex botanic, orasul gazduieste si castelul baroc al familiei Wesselényi. Un alt punct de atractie il constituie Baile, care dispun de ape minerale si namoluri folosite la tratarea diferitelor boli si afectiuni.

De asemeneaa nu trebuie sa lipseasca vizitarea Bisericii de lemn ” Sfintii Apostoli” din Var, construita in secolul al XVIII-lea.

Lasă un răspuns »